1992 Η θριαμβευτική επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟ

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές εδώ 

1992 παο - οσφπΤο 1992 δεν είχε αρχίσει καλά για τον Παναθηναϊκό του Βασίλη Δανιήλ. Γκρίνια στην εξέδρα και φήμες για αντικατάστασή του. Όμως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε τη θριαμβευτική επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες. Το ευρύ 3-0 σε βάρος του Ολυμπιακού γέμισε χαρά τους «πράσινους» και αύξησε την εσωστρέφεια στον Ολυμπιακό. Σπάνια σε ένα ντέρμπι υπάρχει «καθαρό» σκορ και πανέμορφα γκολ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από το βίντεο.

Στο 30ο όταν ο Σαραβάκος έκανε το 2-0 συγκρούστηκαν Ταληκρυάδης και Σαραβάκος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αντικαταστάθηκε στην επανάληψη από τον Σωκράτη Κοψαχείλη κι όπως έλεγαν οι συμπαίκτες του είχε πάθει πρόσκαιρη αμνησία.

Η ΑΕΚ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα αφού η αγωνιστική ήταν η τελευταία του α’ γύρου.

Το πινακάκι του αγώνα

Ολυμπιακό Στάδιο, 26 Ιανουαρίου 1992

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0

17η αγωνιστική

Διαιτητής: Ναζίρης

Σκόρερς: 18ο (σ) Μαραγκός, 30ο (κ) Σαραβάκος, 79ο Βαζέχα

Παναθηναϊκός (προπονητής Βασίλης Δανιήλ): Βάντζικ, Αποστολάκης, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καλλιτζάκης, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Καραγεωργίου, Βαζέχα, Μπορέλι (54ο Τσιφούτης), Μαραγκός (83ο Φρατζέσκος).

Ολυμπιακός (προπονητής Όλεγκ Μπλαχίν): Ταληκρυάδης (46ο Κοψαχείλης), Παχατουρίδης, Καραταίδης, Μαυρομμάτης, Χαντζίδης (69ο Κοφίδης), Τσαλουχίδης, Λιτόφσενκο, Τσιαντάκης, Αναστόπουλος, Σάβιτσεφ, Μητρόπουλος

Μια σκέψη σχετικά μέ το “1992 Η θριαμβευτική επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟ

Σχολιάστε