1990 – Τη μέρα που έφαγαν ξύλο τα ΜΑΤ! (Video)

Ο αγώνας Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και τα όσα φοβερά και τρομερά συνέβησαν!

Είναι το ματς που έχει περάσει στη μυθολογία της εξέδρας. Για πρώτη φορά τα ΜΑΤ επεχείρησαν να μπουν στη «Θύρα 4» και για πρώτη φορά οι άνδρες τους έτρεξαν να πηδήξουν στο γήπεδο για να προστατευτούν από την οργή των ΠΑΟΚτζήδων.

Είναι ακόμα το ματς που έληξε πολύ πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά της διάρκειάς του.  Κι όπως είπε κι ο διαιτητής Γιώργος Κουκουλάκης στους ανθρώπους του Ολυμπιακού «αν δεν σφυρίξω τώρα τη λήξη δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς μας!»

Κι όλα αυτά σε ένα ματς Κυπέλλου. Το πρώτο μάλιστα ματς αφού υπήρχε και ρεβάνς στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός του Αργύρη Σαλιαρέλη έχασε από τον ΠΑΟΚ του Θωμά Βουλινού (1-0). Κοινή συνισταμένη και των δύο η οργή των οπαδών προς το πρόσωπό τους.

Η άτυχη έμπνευση του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης έγινε στο 54ο λεπτό όταν τα ΜΑΤ πήραν εντολή να εισβάλουν στη «Θύρα 4» της Τούμπας επειδή οι εκεί θεατές είχαν αρχίσει να ρίχνουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Οι αστυνομικοί μπήκαν από την εξωτερική πόρτα, αλλά σύντομα άρχισαν οι μάχες σώμα με σώμα και η άτακτη υποχώρηση των ανδρών της αστυνομίας που κατέφυγαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 80ο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ρίχνουν τα κάγκελα της «4»και μπαίνουν στο γήπεδο καταδιώκοντας τους αστυνομικούς. Στο 88ο ο Γιώργος Κουκουλάκης σφυρίζει τη λήξη του αγώνα. Όσο για το σκορ λίγο έλειψε να το ξεχάσουμε. Ο Λαγωνίδης με σουτ από πάσα του Μαγκντί είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το πινακάκι του αγώνα

Τούμπα, 10 Ιανουαρίου 1990

Κύπελλο Ελλάδος

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός  1-0

Σκόρερ: 12ο Λαγωνίδης

Διαιτητής: Γιώργος Κουκουλάκης

ΠΑΟΚ (προπονητής Ρόμπερτ Γιάκομπς): Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης

Ολυμπιακός (προπονητής: Ίμρε Κόμορα): Ταληκρυάδης, Αποστολάκης, Καραταίδης, Παχατουρίδης, Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Αναστόπουλος, Ντέταρι (74ο Νεντίδης), Μουστακίδης (46ο Μητρόπουλος)

Φωτογραφίες από τη σελίδα Praktorinos PAOK Retro

Μια σκέψη σχετικά μέ το “1990 – Τη μέρα που έφαγαν ξύλο τα ΜΑΤ! (Video)

Σχολιάστε